Måne,  Örter,  solen,  Spådom,  vår

Snart Påsk!

En av mina absoluta favorithögtider är Påsken, kanske till och med mer än Julen. Det är vår, växande måne och det är nystart i kärlekens månad april. Jupiter, turplaneten som kommer med lycka, möter Neptunus som står för våra drömmar och vårt högre medvetande. Dessa två har inte stött samman sedan 1859 och nu har vi den lyckosamma konstellationen fram till 16 april.

Till råga på allt bor jag ungefär mellan Blåkulla och Trollängarna. På riktigt, så kvasten står redan färdig och klar för avresa på yttertrappan, hehe. En viktig ritual på påsk är påskelden, som har en tradition ända sen medeltiden. Sägs vara eldar som tänds för vårgudinnan Ostara och Nordens ljusgud Balder. Min förkärlek för eldar gör att just denna eld tillhör favoritritualerna. Underbara för önskningar om kärlek, lycka och nystart.

Vad jag absolut följer på påsken, är den norska traditionen med “Påskekrimmen”, att läsa en deckare eller se en kriminalfilm på TV. Så naturligtvis också den tyska traditionen att leta påskägg, fyllda med godis. Ska man en gång synda är det påskafton. Sen barndomen har också spådom hört till påsken – då kommer runorna fram. Ringer du på påskafton, kommer jag bestämt att föreslå runläggning.

Glad Påsk, Vår, Dekoration, Tema, Påsk

En högtid för både pyssel och ritualer. Nu håller jag på att stöpa gula bivaxljus, som jag färgar lite extra gula med saffran. Den lyxiga kryddan som är magisk för hälsan, sägs dessutom stå för kärlek, passion, lycka och styrka och används som Ayurvedisk medicin. En solens krydda i tecknet eld.

Vad jag också alltid gör till påsk är att måla trä-ägg. I vackra mönster och härliga färger som jag sen lackar för bättre hållbarhet. Har redan en riktigt fin samling handmålade med olika blom- och örtmotiv, som får pryda vackra tallrikar som dekoration.

Sänder ljus och kärlek…Glad Påsk från Laura