Drömmar,  oro,  själen

Mardrömmar

Har du återkommande mardrömmar? Det är ett sätt för ditt undermedvetna att få dig att ta tag i något som tynger dig och kan på så sätt vara bra. Men kommer mardrömmarna för ofta kan de påverka din mentala hälsa negativt. Då måste du göra något åt det innan det påverkar din hälsa negativt.

Har du tänkt på att hjärnan fungerar lite som en dator. Det som kommer in bearbetas och negativa tankar kan komma ut som mardrömmar. Till exempel dålig självkänsla eller stress kan återkomma som mardröm. Är du en högkänslig person är risken för mardrömmar större.

Känner du oro, som du har svårt att förklara. Svaret brukar gå att hitta i våra drömmar. Personer som är kreativa, känsliga och öppenhjärtiga brukar till exempel drömma både längre och känslomässigt intensivt. Då är risken för mardrömmar större. På både ont och gott.

Skriver du drömdagbok det allra första du gör när du vaknar? Innan du glömt det mesta. Det hjälper dig att minnas drömmen.Tänk alltid på att drömmar är symboliska och behöver analyseras. Något som kan hjälpa dig att ta tag i saker du skjuter åt sidan. Prata med någon du har förtroende för om drömmen, så du får hjälp att se drömmen ur andra synvinklar. Att tyda den.

Kanske en ormfobi som gör sig påmind? Eller kanske symboliserar ormen något som du inte mår bra av. Panik för svåra situationer i ditt liv. Rädsla för någon person, ofta att den personen pratar bakom din rygg, för ofta är just drömmen om ormar drömmen om fiender. Man måste se på sammanhanget i drömmen, för just med ormen kan drömmens betydelse skifta mycket.

Du är alltid välkommen att ringa mig om du vill ha hjälp att tyda dina drömmar eller mardrömmar. I vissa fall är drömmarna bra för dig och lite lugnande örtte på kvällen dämpar oron. I svårare fall finns hjälp att få genom läkare eller terapeuter. Vi är alla värda en god natts sömn och behöver det för att kunna fungera.

Med ljus, örter och kärlek från tant-medial, Laura