Blog,  rensa i röran

Rensa bort känslomässigt skräp

De flesta av oss bär på några negativa känslor, som lägger hinder i vägen för mycket som vi vill göra. Ibland när du känner dig riktigt upprörd kan det hjälpa om du börjar städa ordentligt. Det är faktiskt rätt lätt att dra ut allting och börja rensa, när du är i det tillståndet. Känns nästan som om allt rensar sig själv. Du hittar kanske saker som samlats på hög under lång tid och helt plötsligt verkar de betydelselösa och helt inaktuella. Finns inte den minsta tvekan när du kastar bort dem. Sorterande och rensande hjälper dig att bli lugn, så du kan se det som gjorde dig upprörd ur ett annat perspektiv. När du slänger gamla onödiga saker ger du dig själv möjlighet att bli av med gamla känslor som du samlat på dig.

Tänk på att det finns ett budskap bakom dina upprörda känslor. Vi ska göras uppmärksamma på att någonting måste förändras. Fråga dig själv, när du lir riktigt upprörd……”Kommer detta att spela någon roll om ett par år”? Svaret är nästan alltid NEJ! Värsta sortens känslomässigt skräp kommer från situationer du är missnöjd med. Vem är det du behöver förlåta? Orsaken till sjukdom kan till och med vara att man inte släpper känslan av att ha blivit illa behandlad. Den ligger och gnager så man mår dåligt. Det blir en gammal vana att tänka på hur illa man blivit behandlad. Bestäm dig då genast för att förlåta och släppa taget. Du är den som lider annars. Glöm, förlåt och gå vidare med ditt liv.

Känner du negativa människor som det alltid känns ansträngande att prata med. Tar det kraften ur dig att umgås? Vill du lägga på när en viss person ringer? Då är det hög tid att dumpa och sluta umgås. Nästan alla har sådana oönskade vänner. Du skulle vilja avsluta bekantskapen, men kommer liksom inte till att göra slag i saken. Gör det nu – du har all rätt att välja vem du vill umgås med. Välj vänner som uppmuntrar och inspirera dig, som är på samma själsliga våglängd. Om du har mod att “rensa bort” bekanta som tär på dina krafter, skapar du plats för att dra till dig nya vänner, kanske själsfränder, som passar till dig. När negativa personer och energivampyrer inte längre finns i ditt liv kommer du att märka hur oförenliga ni var. Lev ditt liv som det passar dig.

Med ljus och kärlek från LAURA