ärkeängel,  Blog,  Drömmar

Ärkeängel

Vi närmar oss en ny fullmåne och den Ärkeängel som då alltid känns närmast är Haniel. Hon som också kallas mångudinnan. Alltid beredd att stå vid din sida, särskilt under månens alla faser och alldeles speciellt vid fullmånen som hon är förknippad med. I tarotkortleken är kort nr. 18 Fullmånen i den stora Arkanan, förbundet med Haniel. Här kommer hon med andlighet och kan hjälpa dig utveckla din egen andliga sida. Lita på henne, följ din innersta känsla och känn tilltro.

Haniel är den som säger att du ska följa dina drömmar. Hon förknippas med intuition och ger dig självinsikt, så att du stannar upp och är dig själv, tycker om dig själv och släpper sådant som blockerar dig. Hon får dig också att gilla dina inte helt perfekta sidor – ingen är fullkomlig. Gäller det kärlek så hjälper hon dig att få en stark relation med ömsesidig kärlek om du ber till henne. Hon kommer alltid med ödmjukhet och medkänsla, så du kan känna dig helt trygg när du ber om hennes hjälp.

Bland Tarotkorten står hon för ännu ett kort i den stora Arkanan – det är kort nr. 2 Prästinnan, där hon ber dig att noga tänka efter vad du vill innan du agerar. Hon säger också att tystnad är bra och att det oftast är bäst om vi håller våra önskningar och drömmar för oss själva.

När du vill be om hjälp, ta reda på vilken ärkeängel som står för just din fråga eller önskan och be till den ängeln. Ibland, när det känns tufft, kan det vara läge att låta någon av änglarna ge en knuff i rätt riktning. Då ska det vara den bästa för just din fråga.

Vid fullmånen till helgen, söndagen den 22 augusti, är det bra att kalla på Haniel. Rikta frågan med din önskan till henne, be henne ge dig sitt stöd vid dina fullmåneböner. Tänd gärna ett ljus och håll en månsten i din hand när du ber till Haniel. Be också om hjälp att få ett tecken och ett svar på din fråga. Kanske ber du henne följa dig genom drömmen under fullmånen och hjälpa dig med din önskan. Haniel är också en healingens ängel och kan förmedla positiva, läkande energier till både själ och kropp. När jag sänder änglahealing på distans, är Haniel tillsammans med ärkeängeln Rafael de änglar som jag mest brukar be om hjälp.

Änglarna visar sig för dem som är öppna för kontakt. Du brukar kunna se Haniel som ett blåvitt sken på kvällen. Själv brukar jag ofta hitta vita fjädrar på marken efter att jag bett till henne om hjälp. Det kan vara olika för olika personer vilka tecken som dyker upp. Änglarna sänder tecken för att få oss må bättre och för att få oss att förstå att vår bön blivit hörd. Tänk också på att änglarna kan vara på flera ställen samtidigt. Det är inte så att ängeln blir för upptagen och drar vidare. Glöm aldrig att änglarna alltid vill oss gott. De vill att vi ska må så bra som bara möjligt. Känn tillit och tro när du bett ängeln om hjälp.

Med en ärkeängel vid din sida, kan du alltid känna dig trygg, hälsar din “tant medial” LAURA