Blog

Tid för en tekopp….

Till vardags brukar jag kasta några teblad i en tekanna och låta dom dra några minuter, men ibland, särskilt när jag är stressad och vill varva ner, har jag min egen lilla teceremoni.

Jag har haft den stora lyckan att några gånger få vara med vid teceremonier i både Japan och China, de gånger jag varit där. Tedrickandet och även tillredningen är något som tas på allra största allvar i dessa länder. I Japan finns det te-skolor, där det dröjer 3 år att lära sig tillaga, servera och dricka te på rätt sätt. Detta för att få varje handslag perfekt och utföra varje handling som om den vore helig. Allt som behövs under ceremonin ska vara perfekt Burken som teet förvaras i, teskeden, de vackra tyg-servetterna och de stora keramikkopparna. Att kunna slappna av och njuta är en konst som kräver tålamod. Det känns ibland som om tiden står stilla. Mindfulness?

Varje tesort ska vara vald med kärlek. i Japan brukar det vara 2 sorter vid en teceremoni, i Kina upplevde jag bara en sorts te och tiden var något kortare, men allt mycket omsorgsfullt. I Kina fanns också olika ceremonier.

Men nu till min egen lilla ceremoni. Jag vill väl inte påstå att jag använder vardagssysslan till en livsfilosofi, men jag använder den som avstressande magi. Jag har mina speciella tesorter, finaste tekoppar och tillbehör. Men sen kommer ett viktigt tillägg. Levande ljus i rätt färg för den affirmation jag tänker säga . Till exempel gröna ljus för hälsa och välstånd.

MÅNGA HÄLSNINGAR FRÅN LAURAS MAGISKA TECEREMONI