Blog

Nymåne, årets första och viktigaste.

Jag vet när jag ska utföra mina ritualer, tända mina ljus och uttala mina önskningar. Nymånen, den tidpunkten inträffar när solen, jorden och månen är i en rak linje. Solen och månen på motsatta sidor om jorden. Då är det nystart i måncykeln. Nu på onsdag den 13 januari är det dags kl. 6.02. Men just den här gången den 13 januari, 20 dagar efter jul, blir tiden för mina ritualer 13.20. Det är tidpunkten för mina 3 viktigaste önskningar.

Jag älskar att sitta i stugan i skogen och vänta på nymånen. Född i Stenbockens tecken, känns det riktigt bra den här gången. Nymånen befinner sig nu i Stenbockens måntecken och går om ett par dagar över i Vattumannens. Den möter Pluto och Saturnus, Pluto, den här gången bara en grad från månen. Andra planeter som har inflytande är Mars och Uranus. Och vad betyder nu detta. Saturnus inflytande gäller ju om vi tittar till mytologin, så kommer han med välstånd, gäller som beskyddare av vin- och fruktodling, samt jordbruk. Så vi får hoppas på förmögenhet och god mat. Pluto sägs bringa hopp, lycka, visdom, geni, lycka och förmögenhet. Därtill kommer inflytandet från den röda krigsplaneten Mars, som står för manlighet och kämparglöd. Uranus dyker också upp på ett hörn och är med i oxens tecken ända till 2025. Uranus tillför trygghet och stabilitet, men bryter också med traditionerna och är förknippa.d med vetenskap, uppfinningar och även magi.

Nymånen inbjuder till många fantasier och är förbunden med pengar, jobb och kärlek. Vi ska locka till oss något nytt! Starta nya beteenden. Nya vanor. Ny kärlek—- Kanske börja seriöst med alla nyårslöften vi gav. När vi manifasterar våra önskningar ska vi föreställa oss dem som om de redan vore verklighet. Ta bara med dina 3 viktigaste önskningar och skriv dem på varsin vacker pappersbit. Tänd ett ljus som passar i färg till din önskan. rosa/rött för kärlek, grönt för pengar osv. Bränn pappersbitarna i lågan, en efter en och glöm inte vifta röken emot dig när du önskar. Du vill ju inte vifta bort det du vill ska ske. Upprepa varje önskan 3 gånger. Du kan naturligtvis förstärka din önskan med örter, kristaller och/eller rökelse.

Ljus och kärlek från Laura