dofter,  Drömmar,  känslor

Bären börjar mogna..

Nu är det dags! Smultronen lyser röda efter vägen. Skogshallonen mognar så sakteliga och jordgubbslandet lyser rött. Våra svenska bär är rena rama hälsobomberna – och ett skönhetsmedel dessutom. Bra för både hy och hår.

Bär, Organiska Blåbär, Natur

Smultron växer överallt längs skogsvägarna. Som jordgubbar för skogens småfolk. Älvor, vättar, små troll, dryader, skogsalver och skogsrån som räknas till de europeiska skogsandarna.

Alla dessa verkade enligt sägnerna med att hålla ordning på våra skogar. Men allteftersom människan började avverka skogen, har de dragit sig tillbaka. Ibland känns det som om de finns därute trots allt. Brukar prata till dem i mina ritualer ibland.

Björnbär, Buske, Svenska Bär, Natur, Bär

På verandan och runt huset, breder björnbären ut sig varje år. Blir bara fler och fler. De smakar himmelsk gott – men inte bara det det, de är nyttiga också plus att bladen ger ett fantastiskt te. Blanda gärna med lite citron eller ingefära. Vill du ha tips – säg till när vi pratar.

Bladen är något man ska ta tillvara på från alla bär. De innehåller både vitaminer och oxidanter plus mineraler. Dessutom smakar de fantastiskt gott torkade som te. Jag brukar även torka och använda i rökelse vid healing. Vinbären blir en underbar saft.

Röda Vinbär, Många Vinbär, Vinbär, Röd

Med ljus och kärlek från Laura