Blog

Min egen ängel…

Änglar finns runt omkring. När vi minst anar det, kan vår egen ängel dyka upp. Universum känner till dina behov och änglarna är alltid redo att hjälpa dig när du behöver dem. Ofta är det så, att de vet när du behöver deras hjälp och finns då vid din sida. Då har du känslan av att inte vara ensam och tycker dig kanske se ängeln på någon helt omöjlig plats. Du kanske ser en fjäder någonstans helt plötsligt, det kan också vara ett tecken på ängelns närvaro. Ibland behöver du be om hjälpen, ibland ingriper ängeln för att skydda dig från fara redan innan du själv märkt den.

När vi minst anar det kan din skyddsängel dyka upp. Har du ett speciellt problem, kan det vara bra att dessutom kalla på den av de sju viktigaste ärkeänglarna, som har hand om just sådana uppgifter. Ärkeänglarna bringar ljus och kärlek och ger oss hjälp. Under julen har jag två speciella ärkeänglar, som jag alltid brukar råda, att sända böner till. Den första är Mikael, den främste av änglarna, som också kallas ljusets ängel. Han skyddar oss när vi är utsatta för fara, är rädda eller oroliga. Han ger oss skydd, styrka och trygghet. Den andre av de sju, som jag ber till vid jul och årens växel är Rafael, healingens ärkeängel. Han står för konst och skrivande, men också för hälsa och medicin, såväl traditionell som alternativ. Och inte minst verkar han för samförstånd mellan länder. Tänker lustigt nog på honom, när jag hör min favoritlåt nu i juletid.. Tänd ett ljus och låt det brinna Låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu men det blir ljusare igen ……….. Sen kommer……. Du är på andra sidan jorden Men det är samma himmel Det är samma hav och stjärna som jag såg……… I denna pandemi tid är nog hälsa och frid på jorden det vi önskar oss mest.

Nu i juletid dekorerar vi ofta med både små och stora änglar, för att de ska ge oss fred och ro under julen. Det känns väldigt lugnande med änglar och levande ljus. Känns som om en ängel verkligen håller sina skyddande vingar över oss. Jag brukar kombinera en ängel eller två med tre levande ljus och en liten trebent mässing-kittel med skyddande rökelse. Det känns så riktigt fridfullt.

Hälsningar och bön om julefrid från Laura