Blog

Den första dagen….

Så kom den till slut. Nyårsdagen 2021, efterlängtad och välkommen. Till och med snön faller ned i stora vita flingor. Det är härligt, för det har varit så mörkt och grått hittills. Nu känns allt så ljust och fräscht. Mina två järnekar som står på varsin sida om trappan, ser ut som vitpudrade. Ni vet väl att järneken skyddar huset mot åsknedslag, troll och elaka häxor, hehe. Allt enligt gammal folktro.

Som väl är har vi kämpat oss igenom 2020. Inte det bästa året precis. Så löfteslistan är lång inför det nya året. Det viktigaste löftet är nog det att tänka mer på hälsosam mat och motion. Jag läste i en tidning “Må Bra” att fasta föryngrar, så det ska bli åtminstone en fastedag i veckan och kanske 3 dagar i rad varannan månad. I tidningen står att när vi fastar, drar vi inte bara ner på kalorierna och går ner i vikt. Ämnesomsättningen förändras och och då ökar även vissa substanser som är viktiga för ett långt liv. Bland annat ökar kroppsegna antioxidanter mer än man tidigare trott. Det visar en ny studie [Scientific Report}. Antioxidanterna är kända för att skydda våra celler mot åldrande!

En stor sked honung för hälsan och klyftade äpplen, det blev det till morgongröten. Jag gör alltid gröten med hälften havregryn och hälften boveteflingor – för både smak och hälsa. Till det havremjölk eller “blåbärssås” utan socker. “Blåbärs-såsen” består av upptinade blåbär som jag mixar, tills det blir som en sås/smoothie. I första glädjen över snön, blir väl dagens motion vilda lekar med älsklingen. Min hund är lika förtjust i snön som jag. Så, snart blir det långa härliga skogspromenader med mycket lek.

Härliga, vita nyårshälsningar från LAURA med vovve!