gryning,  Höst,  skymning

I gryning och skymning …

Det är de av dygnets timmar jag älskar mest. För mig är det de tider när spådom, förutsägelser och magi tycks fungera allra bäst. Likaså kontakter med den andliga sidan. Seanser och healing på kvällen och ska vi säga enskilda “möten” på morgonen. Att promenera en morgon när solen stiger genom trolsk dimma är som att gå genom ett sagoland. Magiskt är nog det enda ord som beskriver det. Det slår det mesta. Energin fylls på till brädden. Det jag kallar enskilda “möten” är till exempel om du ringer och vill veta hur tant Frida mår – hon som gick över regnbågsbron förra hösten.

När solen stiger och skickar sina strålar genom lätt morgondimma, känns det alltid som om man inte vore ensam där, man är. Det känns som om en magisk kraft ger oss morgonljuset. Jag passar alltid på att få iväg ett par böner till universum när jag är på väg. Tänker på vad jag skrivit ett par gånger….. var försiktig när du pratar med ditt inre jag, själens viskningar når Universum direkt, Så tänk positivt för att få positivt tillbaka.

Gryningen som också har det romantiska namnet morgonrodnaden är den tid på dygnet då solen ännu inte gått upp men dagsljuset börjar synas. De sista timmarna på natten före gryningen kallas vargtimmarna.

Som den svenske diktaren Pär Lagerkvist skrev 1919…. “Det är vackrast när det skymmer. All den kärlek himlen rymmer, ligger samlad i ett dunkelt ljus, Över jorden. Över markens hus, ………… “. Visst är det vackert, även om jag tycker gryningen är lika vacker. Men kanske inte så hemlighetsfull. Där tar skymningen hem priset.

Så oändligt vackert det är när solnedgången speglar sig i mörka vatten. Det är nästan så man tror att Näcken själv ska dycka upp vilket ögonblick som helst. Tråkigt att det är för kallt att simma nu – jag brukar ta årets sista simtur den 1 september, sen får det vara nog. Så här års nöjer jag mig med meditation vid det mörka vattnet. Skulle gärna trumma på mina shamantrummor vid vattnet, men min hund gillar inte de dova tonerna,, han är mer en “Abba-fan”, men det känns inte så andligt. i vilket fall så njuter vi båda av vackra solnedgångar.

Med vackert ljus och kärlek från LAURA