dofter,  färger,  Spådom,  Tredje ögat

Färgers betydelse vid ljusmagi

Färgernas betydelse är viktig för oss. Vi reagerar så olika på dem. Vad för mig betyder lycka och energi, det kan för dig vara lugn och ro. Sen beror det förstås på vilken dag och vilken sifferkombination färgen förknippas med.

Vid ljusmagi till exempel, har färgerna en stor betydelse. Då kan färgen vara nyckeln som öppnar en dörr till det undermedvetna. Så om du läser att ljuset ska ha en viss färg, men din känsla säger en annan, lita på känslan, intuitionen.

Själv är jag väldigt förtjust i vita ljus. Inte bara för att de är användbara till nästan allt. De är vackra och står för renhet, uppriktighet, insikt, fred, gudomlighet och visdom. De vita ljusen passar för alla positiva ritualer. Hjälper dig läka och uppnå dina mål, stärker dina energier. Du kan tända det vita ljuset i alla zoner och alla rum där det behövs en atmosfär av fräschhet och renhet. Det befriar hemmet från negativ energi, även om det samlats under lång tid.

Svarta ljus då? Finns många som tycker de utstrålar ondska. Jag tycker de är mycket vackra. Står för rikedom o makt. Hjälper mot negativa energier och påskyndar tillfrisknande efter sjukdomar. Du ska veta vad du vill när du tänder svarta ljus – får aldrig användas med negativt syfte. Sägs slå tillbaka. Man ska alltid vara försiktig med vad man önskar. Tänk på tankens kraft och att både positiva och negativa energier slår tillbaka. Orange får jag inte glömma – står för karriär, glädje och optimism.

Speciellt handgjorda ljus är mättade med energin hos den person som gjorde dem. De ger en energiladdning av otrolig kraft. Eftersom jag nästan alltid stöper mina ljus själv märker jag skillnaden till köpta. Men ibland behöver jag en speciell färg och då händer det ibland att jag köper. Som alla röda ljus nu till jul, de köper jag. Vid spådom använder jag alltid mina egna handstöpta.

De röda ljusen är oersättliga. De behövs inte bara till jul. Färgen är uttryck för passion och kärlek, attraherar kärleken och ersätter förlorade känslor. Tänd två ljus samtidigt, så symboliserar de ömsesidighet mellan partner. De hjälper till med framgång i affärer och förbättrar ekonomin. Men ta det ändå försiktigt när du önskar vid rött ljus – ger även eld och aggression. Till healing använder jag röda och gröna ljus. Grönt står för hälsa och pengar, överflöd och harmoni. Blåa är lugnande och avslappnande. Fler färger kommer i nästa inlägg, som kommer att handla om färger, siffror och veckodagar. Förbindelsen mellan dessa.

Med ljus och mycket kärlek från Laura