Blog,  färger,  känslor,  Magi

Färger, siffror och veckodagar,

allt i en härlig blandning. Började redan som ung intressera mig för lyckotal, färger och siffror. Började väl med att jag fick höra, att jag föddes en lördag kl. 03.33. Jag som alltid vaknar kl. 03.33, det måste väl ha ett samband. Hörde redan som barn att jag skulle ha fötts på ett “lyckligt klockslag”. Nummer 3333 ska också vara ett änglanummer. NR 33 sedan är ett masternummer och ett av de mest kraftfulla talen. Ta sedan 333 och du ska veta att du har ett änglanummer – ett gudomligt tecken från änglarnas rike.

Vi har de 3 vise männen från den heliga treenigheten i kristendomen till den stora triaden i taoismen och den tredubbla pärlan i buddhismen. Eller nr 3 av de egyptiska pyramiderna – symbolen på stabilitet och styrka. Tre är verkligen ett lyckotal, ju fler desto bättre. Andra starka lyckotal är nr 6, 7 och 8 i de flesta kulturer. 6 och 8 är nästan överallt nummer för lugn och välstånd. 8 är till exempel kinesernas absoluta lyckotal. I Kina betyder också 2 dubbel lycka. 7 som nästan överallt står för lycka är just i Kina ett otursnummer. Den sjunde månaden är spökmånaden, då onda andar kan hemsöka människorna där. Jag brukar se sjuan som ett bra tal för spådom.

När vi kommer till änglanummer 2222, så är 222 en symbol för förtroende, tro och uppmuntran. 22 betyder harmoni, balans och lycka. När universum använder 2, 22, 222, eller 2222 vill änglarna göra dig uppmärksamma på det goda. Dessa sifferkombinationer vill leda dig mot att förverkliga dina drömmar. När olika änglanummer kommer upp, flera lika efter varandra – då är det viktiga budskap. Kolla gärna numerologin online, vad just dina sifferkombinationer ger budskap om. Ser du ofta följder av siffror är det änglarna som vill göra dig uppmärksamma på något. Ta hjälp av Feng Shui för att räkna ut ditt eget lyckotal.

Veckodagarna och färgerna spelar också en stor roll. Vad som mest används här i Sverige är kombinationerna måndag – grön, tisdag – blå, onsdag – vit, torsdag – brun, fredag – gul, lördag – rosa och söndag – röd. Känner du för en annan färg, så gå efter din känsla. Själv känner jag mer för purpur på lördag, som i Thailand. Enda dagen som är liksom i Sverige är röd söndag.

Färgerna skrev jag en del om i förra inlägget om ljusmagi, men tar en “färgrunda” här också. Röd, denna kärlekens söndagsfärg som också ger kraft, energi och framgång. Elementet är eld och väderstreck söder. Vit, neutralitetens och helighetens färg, som står för fred och renhet. Elementet är luft och väderstreck väst. Svart {stenbockens färg} hemlighet, mystik, kraft, makt, lyx, underjorden och mörka makter, men även lugn och ro. Vinter, norr. Grått alla medelvägars väg och själens odödlighet. Brunt jordens färg, höst, pengar, ödmjukhet. Lila, purpur drömmar, spiritualitet, mystik, healing, rättvisa. Grönt liv, växtlighet, hälsa, mynt o god ekonomi, element jord, vår o sommar, öst. Blått oändlighet, liv, vattenelement, universum, vänskap, mot rädsla och själsliga problem. Gult solens färg, livskraft, överflöd, framgång. Element luft, solkraft mot svek och fruktan. Orange element eld, prakt, glädje, lycka, minskar bekymmer, höst. Guld rikedom, lycka. attraktion. Silver månen, pengar, neutralitet. Mot destruktiva mönster.

Med ljus och kärlek från Laura