Blog,  Medial

En medial tant

Trodde aldrig jag skulle prata om mig själv som tant, men nu är det dags! En granne hade bett att jag skulle lägga kort för henne, så jag gjorde i ordning allt som jag brukar. Rökelse, örter, levande ljus på en putsad mässingbricka, kortlekar osv. Grannfrun hade med sig sitt barnbarn och när de kom in tittade flickan stort på mig och sa…. “Du är inte en tant, du är en TROLLTANT. Så nu får jag nog leva med namnet trolltanten här på bygden, hehe.

Varför en bild på flugsvamp? Torkad flugsvamp är något jag brukar använda och blanda i rökelsen, speciellt när jag vill få fram fantasier och önskningar. Jag lärde mig till shaman, bland annat i Sibirien och där användes det ofta. Just shamanismen är väldigt naturförbunden, med stor vördnad för djur och natur och det man använder vid spådom och ritualer kommer från växtriket. Shamanism är olika för olika människor. Ordet shaman betyder ”den som vet”. Men är shamanismen en religion? Nog mer nej än ja. Det är inte en religion skulle jag säga utan mer ett andligt förhållningssätt till naturen och universum. Moder Natur som levande gudomlig kraft, är gemensam för alla shamanska kulturer. Så det där med trolltant stämmer nog rätt bra. Trollen håller ju också till i naturen/skogen.

Har flera gånger berättat att jag bor mitt i skogen. Just nu drar en delad vargflock genom området och ylandet hörs på nätterna. Hoppet är att de drar vidare och inte slår sig ner här. Påsken närmar sig och då är det ändå tid för stora eldar och ritualer som driver bort allt oönskat! Så för säkerhets skull blir vargarna inkluderade i ritualerna. Inte roligt för hundar, katter och andra husdjur. Kommer mer om Påskens ritualer i slutet av veckan.

Med “häxiga” hälsningar från “trolltanten” Laura