Blog

Samtal om änglar…

Vid mina samtal brukar jag ta hjälp av mina tarotkort eller oftast mina änglakort. Det känns tryggt att få vägledning och stöd i korten. Därför ber jag gärna passande ärkeängel om hjälp med kundens fråga. Vid änglaläsningar är korten ett bra kompletterande verktyg, för att kunna ge ytterligare information under samtalen.

De änglar som vi har att göra med är skyddsänglar och ärkeänglar. Två skyddsänglar får vi direkt när vi föds och de brukar följa oss hela livet. Några människor har fler – de kan ha bett om det eller någon närstående har bett åt dem. Ärkeänglarna, som är de högsta änglarna, tar sig an alla som kallar på dem. Varje ärkeängel har en speciell uppgift och en speciell energi. Ibland känner du dess närvaro och ser dem som ett bländande ljus i just den ärkeängelns speciella färg.. De fanns redan långt före människan och de organiserade religionerna. Kunden frågade om inte någon av våra bortgångna nära och kära blir skyddsänglar, men det blir de inte. De kan bli andliga vägledare som är vid din sida så länge du lever. Men de blir inte änglar eller helgon. Du kan få råd av någon bortgången närstående, men använd rådet som du skulle gjort när de levde. Kanske har de fått mer insikt, men de är fortfarande moster Olga eller farmor Frida.

Med ärkeänglarnas hjälp kan vi få stöd för våra speciella problem eller önskningar. När jag gör en änglahealing ber jag alltid ärkeängeln Rafael om hjälp. Han är den bäste healern av alla, både vid fysiska och psykiska problem. Namnet betyder faktiskt “Gud läker” och han omges av en underbar smaragdgrön healingenergi. Gör inte felet om du ber en ängel om hjälp att säga vad och hur de ska göra. De måste få fria “händer”. Säg, tänk eller skriv bara “Rafael, var så snäll och hjälp mig.” Mikael, som skiner i blått”, ger både beskydd och säkerhet. Han hjälper dig när du är utsatt för fara, är rädd eller orolig. Han är den främste av ärkeänglarna och den som är mest lik Gud. Ärkeängeln Jofiels namn betyder “Guds skönhet”, hon skiner i gult och är den som upprätthåller skönheten i livet. Hon är bra på att rensa platser från negativa energier. Uppträder också som manlig. Det finns många fler, det beror på vem du frågar 4, 7, 9, 15 osv. Kabbalan räknar 10 och den ortodoxa teologin menar att det finns tusentals. Låt oss välkomna dem.

Med ljus och änglakärlek från Laura