Blog

Vårdeppig?

Jo då, ibland drabbas vi av en riktig vårtrötthet. Det är rätt vanligt här uppe i norra Europa. Solljuset och våren borde göra oss pigga och glada men du märker tröttheten, trots att naturen vaknar runt omkring dig. Kanske har du en tuff period bakom dig. Du känner dig trött, stressad och har sömnproblem ovanpå allt. Då är det viktigaste att du kommer ut i ljuset eftersom det frigör endorfiner och frigör hjärnans signalsubstanser melatonin [sömn] och serotonin {pigg]. Varför inte ta en löprunda utomhus eller åtminstone promenera 1 timme i dagsljuset.

Kanske försöka med lite magi också. Det är inte så tokigt som det låter. Kroppens mående är mycket förbundet med vårt mentala mående. Till exempel är det bevisat att mediciner fungerar bättre om personen tror att läkemedlet fungerar. Ta detta med placebo – bara för att vi tror på att något ska lindra smärta, så gör det så trots att det kanske inte hunnit verka eller helt saknar effekt rent medicinskt. Placeboeffekten är väldokumenterad. Positivt tänkande hjälper inte på sjukdom. Då ska vi besöka läkare naturligtvis. Men om vi kan “manipulera” eller bättre påverka så vårt mående blir bättre, då är det helt ok.

Så bli en optimist. I stället för att klaga, försök att fokusera på sådant som du är nöjd med. Titta inåt när du ska hantera problem- Många gånger går det att vända något jobbigt till något positivt. Försök att hitta balans i tillvaron. Det är ok att ha ett par jobbiga dagar, men det är viktigt att ta igen detta så snart som möjligt och göra sånt du trivs med. Försök också att använda tankens magiska kraft. När vi upprepar något för oss själva, så skapar vi på egen hand nya responser i hjärnan. Om vi fortsätter att gång på gång intala oss, att det vi säger är sant – så blir det så till slut – åtminstone kommer kroppen att reagera så som om det verkligen stämmer.Försök med en affirmation/mantra/spell. “Jag mår bra och känner mig stark, full av energi, frisk och pigg”. Eller ett eget mantra som passar på din situation,

Med vårliga hälsningar, LJUS OCH KÄRLEK.