Blog

Lata dagar…

Gör ingenting! Det är en konst att inte utöva någon aktivitet alls. Det är bra med avslappningsövningar av alla sorter- Men börja öva att göra ingenting med stil! Att vara riktigt lat ibland, det kan vara en livsviktig konst. Naja, där överdriver jag kanske, men ljuvligt skönt kan det vara. Så blir du trött på yoga, meditation, mindfulness, pilates eller qi gong, pröva då att låta lättjan breda ut sig.

Kom att tänka på detta, när jag läste boken “How to be idle” av Tom Hodgkingson nu över de förgångna helgerna. Jag älskar att sitta med en bok och bara slöläsa lite, när jag vill koppla av och tyckte han passade precis. I boken ger han några viktiga tips för när du övar i lättjans konst. Han ger rådet att säga att du mediterar, när du bara sitter där och gör ingenting. Meditation har blivit allmänt accepterat, så det är OK. Låter lite snofsigare än att säga…jag latar mig.

Skulle du behöva lägga dig och vila under dagen och ta en tupplur, då säger du naturligtvis att du tar en power nap. Det låter inte lika tråkigt. Vi måste ju alltid hantera när vi inte är 100 procent effektiva hela tiden. Sitter du ute på en stol och bara glor, därför finns också ett tips, titta uppåt himlen och säg att du håller på med molnskådning. Det har poetiska, traditionsmättade anor ända sedan Baudelaire. Så nog finns det vägar att förpacka lättjan på fina sätt. Man får bara tänka efter lite och det är det värt. För mig är ett av de bästa platserna för total avslappning, att bada bastu. Det är underbart.

Med varma avslappnade hälsningar från Laura