Höst,  Magi,  Spådom

Stjärnklar himmel

Så otroligt vackert. Var i går natt på en längre promenad under en absolut stjärnklar himmel. Mörkt blå med lysande stjärnor som avtecknade sig…… som på en sammetsmatta. Dessutom totalt vindstilla – varenda ljud i den mörka skogen hördes. Verkligen en alldeles speciell upplevelse.

Som om himlens alla stjärnor hälsade till just mig.

Varenda stjärna avtecknade sig helt tydligt. Det sägs att man ska önska sig något när en stjärna faller, det gjorde det inte, men jag passade på att skicka en önskan till den vackra stjärnbild som avtecknade sig helt tydligt. Idag var bilden helt annorlunda. Inga stjärnor – allt grått – sådär riktigt bekant höstväder. Så det gäller att ta vara på de nätter när himlen är klar.

Jag har turen att bo mitt i skogen, utan gatubelysning, och ett par grannars svaga utomhusbelysning lyser flera hundra meter bort. Det känns som om man är ett med naturen, en del av den. I skrivande stund sitter jag vid skrivbordet och det börjar så sakta ljusna. Det är verkligen något magiskt med stjärnhimlen – inte konstigt att man förr i tiden spådde i vintergatan som också kallades spågatan. Att spå i stjärnorna för att få veta hur vintern ska bli var vanligt. Så jämn och ljus som stjärnhimlen var igår borde det bli en sträng vinter. Själv minns jag att min mormor lika gärna spådde i stjärnorna som i kort eller i kristallkula.

Något som också spelar en stor roll för mig som medium är kundens egna energier. Tillit och förtroende betyder en hel del. En person med stark vilja och mycket bestämda åsikter kan vara svår att nå fram till. Med en känslig och positiv person däremot brukar fungera direkt. Sedan finns alla variationer däremellan.

Vanliga spådomsmetoder inom New age idag är tarot, kristallkula, runor, pendel och kaffesump. För mig är tarotkorten stöttepelaren, som jag gärna kombinerar med någon annan metod plus intuition. Jag stöder mig också ofta på astrologi och månfaser för att få det hela mer exakt. Intuitionen är det som styr vilken metod jag använder tillsammans med tarotkorten. Ringer du och önskar ett kort svar, ja eller nej, då blir det pendel. Om pendeln tvekar och säger kanske blir det dessutom tarotkort och/eller intuition.

Sänder ljus och kärlek, Laura