Blog

Stark inifrån och ut…

Hur får vi mer självförtroende frågar vi oss ibland. Har du tänkt på att du kan lura dig själv där. “Fake it till you make it” brukar man väl säga. Det stämmer att aktiviteten i kroppen är kopplad till nervsystemet som berättar för hjärnan vad den ska förbereda sig på och vad kroppen ska känna.

När vi gör oss större, står bredbenta i en power-position, det gör oss starka.. Positioner där vi gör oss större – står bredbenta, aktiverar ryggen, lyfter bröst och haka, lyfter armarna i en segergest mot himlen, det minskar halten av stresshormoner och ökar självkänslan. Det fungerar på bara ett par minuter. Kroppen skickar signaler till hjärnan och berättar vad som skall hända. Lutar du dig framåt och drar ihop din kropp, drar upp axlarna, korsar armar och ben och gör dig mindre, det minskar självkänslan så mycket att du går in i en skyddsposition. Så skratta, sträck på dig och var glad, även om det är fejkat till en början. Tänk positivt, föreställ dig situationen precis söm du vill ha den. Du ska se, det hjälper..

Gott humör får man från ett leende, även om det är påsatt.. Fake it…. Vi kan sätta en penna mellan tänderna och framkalla ett leende. Jo då, även det leendet gör oss glada på riktigt. Varje gång du ser dig i en spegel….. Le stort mot dig själv. Du kan samtidigt säga ett spell….”Du är vacker och framgångsrik”. I början känns det kanske fånigt, men snart känns det som det är så. Det känns helt rätt. Låt aldrig någonting vara uppbundet till någon speciell person – det är inifrån som DU ska vara stark och glad. Det är “förstärkt” attraktionslag – som gör dig attraktiv utåt/för andra. Så före nästa dejt, jobbintervju eller annat viktigt möte – smit in på toaletten ett par minuter. Ställ dig i “segerposition” och le stort ett par minuter. Dagen blir din.

Med superhälsningar från Laura