önskan,  Spådom,  Tarotkort

Söndagens spådom

Söndagen är en speciell dag – solens och lyckans dag. Det är dagen när du ska samla kraft för den kommande veckans utmaningar. Kanske säga dina spell för önskningar och en ljusritual för det du vill mest.

En av söndagens ärkeänglar är Mikael, den högste av dem alla. Passande när härskarplaneten är solen och elementet är luften runt om oss – en av färgerna som ofta används vid ljusmagi är klarvitt, som passar bra om man haft en dålig period – den färgen kraftfull för många frågor – andlighet, livskraft, optimism, hälsa och kontakt med änglar.

Bok, Mynt, Pengar, Antik, Gammal, Papper

Den andre ärkeängeln som dyker upp när planethärskaren är solen, det är Uriel, ängel för visdom, visioner och natur. Hans färger är guld och purpur, ett eldtecken som låter oss komma igen efter motgångar, ger ett långt och lyckligt liv, pengar och hälsa.

Söndagen är en bra dag för spådom, för du är förhoppningsvis utvilad efter helgen och dina energier strömmar ut helt lugnt. Blir det korten eller kristallkulan, som låter dig veta framtiden? Kanske båda?

Kula, Glas, Runda, Reflexion, Mångfärgad

Jag litar på kulan, men för tillit och mer detaljer kombinerar jag gärna med korten. Själv ser jag inte alltid hela bilden i kulan, utan får där oftast färger och rökiga dimmor som stiger eller faller. Vita eller svarta för tur och otur, blått, grönt och lila är lycka – medan rött, orange och gult är fara, problem och svårigheter. Stigande tur, fallande otur.

Läggningen med Tarotkort för att komplettera med detaljer blir då en läggning med tre kort. Jag drar då 2 kort ur den lilla Arkanan för och 1 ur den stora Arkanan för hela bilden, vid min kombinerade söndags-läggning. En annan kombination jag gärna använder är ett kort och pendel – för snabba svar på enkla frågor.

Förmögenhet, Symbol, Mysterium

Med ljus och mycket kärlek från Laura