Blog,  Drömmar

Önskningar…

För några år sen läste jag en intervju med Amanda Ooms, den svenska skådespelaren. Vad hon sa om önskningar “fastnade” hos mig. Hon sa….. “Jag har åkt runt i kyrkor i Europa och tänt ljus för att få tillbaka mannen jag älskar. Jag tror, att om man önskar något tillräckligt så blir det så.” Jo då, de hittade tillbaka till varandra har jag läst. Jag skriver ofta ….tankens kraft är så stark, att vi kan påverka “ödet” om vi tror tillräckligt på vår tanke.

Det tror jag på. Tankens kraft är väldigt stark. Önskar man sig något något, helt otroligt mycket, så kan det bli verklighet. Det är vackert att tända ljuset i kyrkan. Hemmavid kan du till och med förstärka din önskan genom att gnida in ljuset med en örtolja, som stämmer överens med din önskan. Örter för kärlek finns många, rosenblad, lavendel, röd basilika, kanel, ingefära. Blanda gärna olika och och låt dra 2 veckor i kokosolja. Föreställ dig det du önskar, som det redan vore verklighet när du tänder ljuset.

Jag arbetar mycket med ljusmagi och gör mina ljus för det mesta själv. Under många år hade jag bikupor och fick mycket bivax till ljusen. Förra året tog björnen den sista kupan, men jag har vax kvar för några år framåt. Om du vill börja göra dina ljus själv, hör av dig till ortens biodlarförening, så får du säkert tips vart du kan vända dig för att köpa bivax. Annars hittar du på nätet, men det är rätt dyrt. Om du inte vill/kan stöpa dina egna ljus, gör som jag, smält ljusmassa = bivax, stearin och lite, lite kokosolja, i vattenbad [dröjer ca 2 timmar]. Häll massan i en tom glasburk där du fixerat en veke med lite lim i botten. Låt veken suga sig full med ljusmassa innan du klistrar fast den. Jag brukar alltid strö lite torkade favoritörter överst på ljusmassan. Så får du fantastiska “önskeljus” för en billig penning. Använd som alltid ett ljus för samma önskan. Jag brukar måla locken eftersom det är återanvända burka. Mest i favoritfärger som grönt, indigo,violett eller gammalrosa. Brukar måla passande ord, love, light, peace osv. på locket.

Tro mig, det är en mycket uppskattad, personlig present till jul, födelsedagar och andra högtider.

Hälsar LAURA med ljus och kärlek……