Blog,  Vinter

Nyårsafton, igen….

För varje år går det fortare. Detta 2020 var inget bra år på grund av covid 19, så vi får hoppas på ett gott nytt 2021. Om vaccinet fungerar och de flesta kan ta sin spruta, så borde pandemin förhoppningsvis snart vara ett dåligt minne blott. Kanske tog vi för lätt på det i början. Det enda man vill är att lägga det bakom sig. Färgen på mina levande ljus vid årsskiftet blir orange, som kommer med hopp och lycka samt minskar bekymmer. Gula som ger livskraft och motverkar svek och fruktan, solens och lyckans färg. Så lägger jag till ett grönt ljus för livet och hälsan.

Champagne är för mig synonymt med nyåret, som ska skålas in punktligt. I år alkoholfritt, eftersom jag kommer att vara nåbar på telefonlinjen.Vid tolvslaget lägger jag en 24 korts läggning, Livets Träd, vanligtvis med mina Tarotkort. Men den här gången blir det med mina Änglakort. Det känns rätt så eftersom jag kommer att be om änglahjälp. För nya året kommer jag att be den främsta av alla ärkeänglar om hjälp, Mikael. Han sägs vara ängeln som är mest lik Gud. Han står för sanning och hederlighet. Han ger dig både beskydd och säkerhet. Det är han som är ljusets ängel.

Fram till för ungefär 100 år sedan, var nyårsnatten förknippad med spådomar, magi och även vidskepelse. Då ansågs natten som magisk, ungefär som midsommarnatten. Ritualen nu är väl mest att det ska vara dyrt och festligt, för att visa att vi kan. Men, men, hemma lärde jag mig att det är spådomens natt och så får det bli. Jag håller mig till kortläggning vid tolvslaget, medan min mor spådde i bly. Eller kaffesump om det inte fanns bly. Hoppas bara på lite snö eller lite frost, för att få skåla in nyåret utomhus. Än så länge har ingen snö kommit, men hoppet finns. Det är fortfarande en dryg vecka kvar fram till nyår. Nu regnar det och är blötare än blött. Fåglarna kommer och äter ordentligt vid fågelbordet, så de tycks inte gilla vädret heller. Jag håller tummarna för en vacker nyårsnatt utan slask.

Många förväntansfulla hälsningar inför det nya året från Laura