Drömmar,  känslor,  önskan,  ritual

Naturens underverk

Att meditera i naturen är det mest rogivande som finns, iallafall för mig. Tänk att sitta vid solnedgången och se solen försvinna ner i vattnet eller in i skogen. Det är magi, ett naturens under. När livet känns tufft nån gång kan det vara härligt att slappna av i naturen – är du inte van ätt sätta dig ner och meditera kan gående meditation vara det rätta för dig.

När du går stilla för dig själv och bara låter tankarna flyga förbi kan du slappna av på ett härligt vis. Om någon tanke försöker bita sig fast, så koncentrerar du dig på andningen. Djupa, långsamma andetag, ända ner i magen ska det vara.Du kan också använda ett visst mantra om du vill. Titta gärna på internet så får du inspiration – det finns massor av bra meditationsförslag.

Alla drömmar som vaknar, alla känslor som gör sig påminda på en meditativ  promenad i naturen. Man brukar känna sig som en ny människa sen, ny och bättre. Problemen blir mer hanterbara.

Kanske stå uppe på ett berg, se ut över dalen och låta tankarna glidflyga över omgivningarna. Man känner sig riktigt mäktig, likt en örn som vakar över sitt rike. Självkänslan växer. Du kan också gärna ringa till mig, om du behöver tips på bra meditation.

Jag älskar speciellt fullmånemeditationer under bar himmel. Gärna också uppe på ett berg eller åtminstone en liten kulle.Fullmånen är ju den månfas när man ska göra sig av med det man inte behöver eller det som tynger och belastar oss. Då känns det magiskt att låta det bildligt “flyga och fara” från en hög höjd!

Med ljus och kärlek från tant medial, Laura.