Drömmar,  känslor,  Magi,  Måne

Min trollstav är viktig

Har kommit på mig själv att allt mer använda min trollstav. Egentligen är den ett mycket kärt minne av min farmor. Var väl ungefär i 14- 15 års åldern när hon gjorde den tillsammans med mig. Jag hade då nästan glömt att vi ungefär ett år tidigare varit i skogen och hittat hittat hittat “rätt” stav av tall. Tallen är ett månträd som renar, ger mod, skydd, välsignelse och stabil ekonomi. Ska dessutom vara särskilt bra för kvinnor i alla åldrar. Trollstaven skulle vara bäst om den fått “ligga till sig” i ett år sa hon då.

Ljus, Magick, Ritual, Magi, Ceremoni

Det blev en 35 cm lång trollstav, utsmyckad med tre runtecken och vackra band, för att använda vid olika spell, ritualer och manifestationer. Eftersom tallen är ett månträd snurrar jag trollstaven 3  gånger motsols när jag riktat den uppåt. Samtidigt ber jag om hjälp med min önskan. Om jag haft ett solträd, ex ek, hade jag snurrat medsols.

Ljusritualer nu vid fullmånen den 14 juni är viktigt för mig. Därför använder jag naturligtvis trollstaven, liksom vid de flesta andra spell och ritualer. Jag gnider in de en gång i veckan med bivax för att öka energin. Ibland sitter jag bara och håller i staven några minuter och föreställer mig hur ljusstrålar och gnistor far genom den. Trollstaven tillhör ett eldtecken.

Årsjubileum, Året, Vintersolståndet

Det ger en känsla av trolsk magi att använda en trollstav. Vill du göra en själv för att använda vid spell eller kanske när du mediterar, kan jag ge tig tips hur du får den perfekta trollstaven.

Glöm aldrig att låta trollstaven ligga i fullmånens sken minst 3 timmar varje fullmåne. Helst ute om vädret tillåter. Fullmånen verkar också bakom mörka moln, så kraften kommer fram. Känns trevligt att få förnimmelse av att vara häxa ibland!

Kvinna, Hatt, Fantasi, Varelser

Med ljus och magisk kärlek, från Laura