Blog

Naturlig livsstil

Ibland går livet för fort, så vi behöver dra i nödbromsen och slappna av. Så fort vi får lite tid över på bussen, i tunnelbanan eller till och med i kön till kassan, kollar vi Twitter eller Facebook. Eller så scrollar vi igenom mejlen, både jobb och privat, eller nyheterna. Vi tar oss inte tiden att bara vara och titta på vad som händer runt omkring oss. Lyssna och iaktta. Ta in ljud och händelser.

Produktivitet i högt tempo är skadligt för både kropp och själ, om du inte lägger in tillräckligt med välbehövliga pauser. Fika och småprat med en god vän är inte bortkastad tid, det är tvärtemot nyttigt för själen och hälsobringande. Bland det bästa vi kan göra är att njuta av naturen.

Särskilt nu på våren, när grönskan kommer mer och mer för varje dag. Andas in den härliga vårluften, känna doften av fräscht grönt och vårblommor. Lägga in långpromenader i sin tidsplan och följa vårens väg till sommar. Finns inte mycket som är så avstressande. Lyssna på fågelkvitter och andra ljud i skog eller park.

Ibland kör vi fast, hur vi än bemödar oss att ha en hälsosam livsstil. Tillhör du de som inte lyckas slappna av på skogspromenader, försök att jogga genom skogen. Då tänker du i alla fall inte på jobb och problem. Eller börja en kurs i yoga, mindfulness eller meditation. Som allt nu för tiden, finns fantastiska kurser online. Där har mycket ändrat sig de senaste par åren.

Kanske avslutar du dagen med en kopp gott örtte och en bra bok. Tänder ett levande ljus och uttalar en magisk önskan. Att bygga in små magiska ritualer i vardagen, stimulerar positivt tänkande. Ring mig gärna för tips!

Hälsningar med önskan om välbehövlig vila om ditt liv är stressigt! Ljus och kärlek från Laura